beloggie amy je
ENTRY ABOUT PRELOVED my art FESBUK CIKGU AMY +FOLLOW

بِسْــــمِ.ﷲِالرَّحْمَنِ.الرَّحِيم
assalamualaikum|hai reader(s) : amy was here.hope you enjoy here ! press button for listen a cute song ;)

nota kecil : terima kasih for bw n follow , jgn lupa letak link dlm chatbox for follow back



tinggal link blog awak kat sini tau
Jangan letak Iklan kat sini *Haram




tuto&GA BELOGGIE AMY
200 follower *thankss
✿ Posted on Monday, January 28, 2013 at 11:46 PM ||
3 comment(s)


assalamualaikum

*entry review*
jutaan terima kasih kepada semua blogger yang sudi follow blog amy . terharu pun adeee nihh :')
yelaa blog amy just nothings . yang paling istimewa , thankyou yang sudi terjah , baca entry amy *ade ke ? haha . btw , kat atas tu baru intro , nak bagi penghargaan sikit :") .

TAHNIAH for follower amy yang ke 2oo

ini dia follower amy . cantik kan kakak ni :)

awak akan direview dan di bloglistkan di blog amy *yeay yeay  . blogger yang bertuah untuk kali ini ialah . big clap for ---->  miz rizhani <---- . tahniah ye awak sebab sudi jadi follower amy :')
baru tadi amy follow dan blogwalking blog hani . nak tahuu tak blog kakak hani cantikkkkk sangat . tak caye tengok kat sini tau || blog hani || . cantik bukan ?

amy nak review siket ye ::

cun kan ? 

amy fall in love with header awak , sangat cunnn :"] , buat amy satu boleh ? hehek . header awak simple tapi cantik .
then,blog awak jugak | cepat loading | kemas | pinkie mix purple  | simple tapi nice | *tepuk sikit
keseluruhannya blog kak hani memang ohsemmm + cantik macam akak *ikhlas ni .
amy baru je follow blog hani ni , insyallah lepas ni amy bw blog awak , okayyy ? btw selamat berblogging . salam perkenalan dari amy :)

jum follow // blogwalking  blog hani . follow akak comel tu tau 


GA ( FM -1st TIME HANDMADE)
✿ Posted on Sunday, January 27, 2013 at 7:58 PM ||
2 comment(s)



assalamualaikum

giveaway time ! *yeay
now , amy nak join GA by blog cik intan :)
nak join ye ? sila tekan | klik | picit banner cute kat atas sana yee ! syarat simple tapi HADIAH ada !
dengan rasmi nya amy join !

GA tamat : 28 / januari / 2013 || isnin || pukul 10 pagi *anda yg sedang baca belum TERlambat lagi :D

Labels:

segmen jom blogwalking
✿ Posted on at 3:53 PM ||
19 comment(s)





now ! amy nak je je joinn segmen " JOM blogwalking by nabila biela" . amy dah join , awak dan awak bila lagi ? meh join segmen ni , nak join nak try ? sila tekan banner comel kat atas tu ye . follow syarat segmen *wajib tau :) sooooo , dengan rasmi amy join ye ! amy listkan hadiah untuk segmen ni , nak bagi korang terliur siket :) whihihi 



hadiah-hadiah

| ini hadiah for kategori RANDOM.ORG |

brooch | 12 pemenang |

tudung bawal |3pemenang|

shawl |1pemenang|

topupRM30 |pemenang for blogger lelaki|

| hadiah kategori special |

chiffon cerutti -red (Rm85) | 1 pemenang |

kaftan chiffon-orange(RM95) | 1pemenang |

kattie renda maxi-pink (RM85) | 1 pemenang |

maxi seri-light blue (RM75) | 1 pemenang |

blouse | 1 pemenang |

baju tshirt muslimah | 2 pemenang |

BB plus colagen drink untuk awek muda (RM180)

DOUBLE HEBAT kan hadiah hadiah untuk segmen ni , okay korank nak jom JOINNN tau :)
okay ,itu saja . nak pergi jalan jalan untuk peserta yg join segmen ni *wait me :)

segmen tamat : 10 | 02 | 2013





Labels:

Short Segmen Huda dan Niera
✿ Posted on at 2:50 PM ||
3 comment(s)



assalamualaikum
amy nak join short segmen by huda dan niera :)
korang jom jom join segmen ni . start hari ni |27januari2013| and tamat pada : 11.3o p.m hari ini *cepat ! anda yang baca belum lagi terlambat tau :D
-sila tekan banner pink + biru di atas jika nak join .
jangan risau segmen ni ada hadiah XD *yeay yeay . okay amy join ye 

Labels:

awak ISLAM ? *tolong baca //
✿ Posted on Saturday, January 26, 2013 at 12:16 AM ||
1 comment(s)


assalamualaikum

amy sebagai orang ISLAM , hari ni amy nak share satu story | harap awak dan awak baca ye | ambil iktibar atau pedoman untuk diri kita sendiri ,lepas tu sila share cerita baik ini untuk saudara saudari ISLAM sekalian .amy baca petang tadi dan pasang niat untuk sebarkan cerita baik ni dekat blog amy . tak salahkan .

sila ke blog ni -->

|| RENTETAN PENGALAMAN DI HARI HARI TERAKHIR SITI HAJAR BINTI AHMAD SABIR ||

lepas je baca entry tu , sedih ada , simpati ada , takut ada . sebaik arwah pun , arwah terpaksa hadapi semua tu , acamana lah nasib kite kan ? tak tau la , marilah sesama berfikir ye ,jangan asyik leka dengan duniawi je . fikir la jugak akhrat kelak nanti . al Fatihah buat arwah siti hajar binti ahmad sabir-
Review Blog Bertuah
✿ Posted on Thursday, January 10, 2013 at 5:19 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikum

amy nak join segmen review by nasriz :) harap korang baca dan terus join sekali tau . to yang nak join just picit | klik banner kucing comel tu je . syarat dia pun senang ! so klik -> join yee XD



Labels:

ribut taufan SUNOMU akan berlaku di pantai timur ?
✿ Posted on Monday, January 7, 2013 at 6:21 PM ||
2 comment(s)


assalamualaikum

now , banyak berita tentang ramalan ribut taufan SUNOMU yang akan berlaku di Pantai Timur . ya Allah ,selamatkanlah kami dari bala bencana tersebut.dari  sumber ,mengatakan .ribut taufan ini sekarang berkemungkinan besar sedang menhala ke Terengganu dan di jangka kawasan daerah Dungun yang paling teruk,kelajuan ribut sunomu in adalah selaju 150-170km/jam . MASYAALLAH :( *YA, Allah jauhi dan lindungilah kami dari bencana ini . di kawasan dungun bakal teruk ? ya Allah ramai sangat ahli keluarga amy kat sana .harap sangat semua ni tak berlaku :(
terkini ! warga HSNZ (hospital terengganu) sedang menyimpan barang barang yang berada di tingkat 1 dan berpindah ke tingkat atas.
seterusnya pergerakan air pasang dan ombak semakin besar kini telah menghampiri dan kedudukan terkini di pesisir pantai Rusila di Marang telah hampir ke paras amaran .serta angin kencang dijangka kan bermula malam ini di daerah Marang & Kuala Terangganu.WALLAHU AHLAM
sumber ini dari Hamba Allah .maaf jika ada kesalahan di atas maklumat ini.
patut la tetiba je kat area amy tinggal ni bertukar menjadi gelap gelita macam nak ribut .perasaan takut tu memang ada, tapi bila dipikir secara logik mungkin ini adalah sebahagian balasan ataupun amaran dari Allah untuk HambaNya yang mengingkari perintahNYA.ada hikmah disebalik kejadian :')
sama sama lah kita berdoa agar dijauhi dari bencana ini *prayforPANTAITIMUR

UPDATED : di Malaysia hanya terkena tempias di tahap rendah sahaja *alhamdulillah

Worniojowo Giveaway by Wanynaziar
✿ Posted on at 3:30 PM ||
1 comment(s)



assalamualaikum

amy join GiveAway by wanynaziar :) .yang dijemput oleh penganjur sendiri .thank a lot :)
gempakkk tau GA ini . banyak  hadiah untuk dimenangi oleh anda yang join.so tak salahkan nak try ? apa lagi tunngu , awak nampak kan banner pink comel  kat atas tu ? sila tekan tau bagi yang nak join ! syarat dia sila patuhi . mudah sahaja :D rugi tak join ! ! amy dah join , anda bila lagi ? *mcm iklan je kan ?kat bawah ni amy listkan semua hadiah GA ni . double wow =o

senarai hadiah 
ayoyoyo hadiah GA ni banyak sangat tau >.< amy shortcut kan hadiah dia tau 

✿doodle x5 -by - adib
doodle Fullbody x2 - by Azza 
review blog x2 - by farahuda
review blog x3 - by hazirah
review blog x3 - by liham hati qa Qaisara
review blog x3 - by maisarah rahim
edit blog x1 - by sheda ucu 
 bloglist one month - by raja farah azian 
doodle | header | edit blog *pilih satu shj x3 - by asa banie 
baucer RM3 x2 - by eymasu  
baucer RM10 x3 - by pupel liyana shop 
tasbih x2 -by mazlina 
vitamin x2 -by pupel liyana shop
single shoulder bag x1 -by miszsheyla 
1 set button of sosialnetwork x1-by farahuda 
crystal collagen eye mask 3packets + food holic face mask 1pcs -by farahafiza 
topup RM5 x10 -by shaira | mr.Apih | aini zakaria  
topup RM10 x7 -by maisarah rahim | aimi roslan | w.echa 
 topup RM30 x1 by- dunia wilma 
topup RM50 x2 by- lee athira 
edit blog x1 | header x1 | cursor nama x2 | footer bgambar x1 | review blog x3 by-aimi wardina




how to wins ?

top refferal
entry menarik + comel + pandai mengampu
blog terkemas + menarik + ringan 
Random.org

GIVEAWAY tamat pada 25 | Januari | 2013  bila cukup 7o peserta *anda belum terlambat lagi
GIVEAWAY TERbatal jika kurang 3o orang *awak awak awak marilah join .tambahkan peserta :)
 || dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim saya join.maaf jika amy TERsilap taip or pape .jika salah sila komen tau :) one more sorry sebab entry ni TERlalu panjangkan ? hewhew || 
#amy tags : si comel . si cantik

Labels:

yeah ! i'm done :)
✿ Posted on at 12:06 AM ||
4 comment(s)



assalamualaikum !

hai readers and semua *lambai tangan
lama jugak jari amy tak tekan keyboard ni . missyouuu semua ! hewhew . backtotopic , amy done half editing blog amy :) Alhamdulillah , different lah dari yang dulu kot . *perasan kejap . tapi amy tak edit full just tukar header , add sidebar , background . tu je kot . yang best nya amy dah ada sidebar teddy . cuba tengok kat tepi tuu . dia kelipkelip mata dia ,kan ? :) susah jugak buat teddy tuu . banyak benda kene buat,Alhamdulillah ,lastly siap jugak ! . ngeee ~ and yang part header pulak amy buat ala ala simple . tengokk doodle bertudung merah tu , this doodle by Yaya's own blog ♪ . thanks to her :) okayyyy , takmo cakap banyak banyak .

#big thanks to adik irna sudi Stalk and semua semua lah , loveyouuu .
#to mr right , honestly miss youu and waiting you and love youuuuu . *err jiwangg  ._.

Ina 1st Giveaway
✿ Posted on Thursday, January 3, 2013 at 4:57 PM ||
11 comment(s)



assalamualaikum

alhamdulillah masih berpeluang untuk join GA by ina . okay , nak jugak ke ? jum2 join . awak hanya tekan or klik or picit banner sweet kat atas tu je . mudah bukan ? haa , bila dah tekan tu jangan lupa pulak ikut semua syarat syarat GA ni . amy done to follow blog sponser also blog ina and like semua pages cuma twitter je tak boleh nak follow sebab amy tak ada twitter lah :) sorrie . okay tengok hadiah untuk GA ina :

cara pemilihan pemenang plus hadiah 
tempat pertama
| satu Top | Blog review | Bloglist sebulan | 

kedua

| shawl | Blog review | Bloglist sebulan | 

ketiga 

| shawl | Bloglist sebulan | 

saguhati (x4)

| 3 mini domokun HP Strap | 2 keychain Handmade Felt | 10 pins shawl | 2 pins |

random.org (cabutan bertuah)

- topup RM5 (2pemenang)
 - header blog by AD (3pemenang)
 - full edit blog by AD (1pemenang)
 - header blog by SARAROSE (5pemenang) 

tarikh tamat GA : - 7 [ januari ] 2013 | pada jam 12 p.m #isnin
*jika ada halangan tarikh and masa akan Diubah !
tarikh umum pemenang GA : - 8 [ januari ] 2013 | pada jam 6 petang #selasa

mangsa tag : one . two . three dan semua readers&follower amy 
wahh , dah macam karangan :) . dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim amy join X)


Labels:

CONTEST BLOG PALING CANTIK 2013
✿ Posted on at 12:08 PM ||
7 comment(s)



assalamualaikum .

in year 2o13 , ni first #contest amy join ! contest nya bernama contest blog paling cantik 2013 by Atikah Sukri :] sesiapa yang nak join klik | tekan | picit banner comel kat atas tu sahaja . yang paling best syarat contest ni teramat la simple sangat . tak caye ke ? lihat bawah :

de'syarat-syarat
o korang mestilah "blogger" |mesti ada blog|
o malaysian
o WAJIB follow blog atiey | link blog atiey | serta LIKE fanpage atiey | link fanpage atiey | *dekat sidebar blog atiey pun dah ada korang just LIKE ajee :D

#walaupun syarat dia simple tapi hadiah dia GEMPAKK !

de'hadiah
o pemenang blog paling cantik : RM50
o saguhati (2x) : topup RM20

tarikh tutup : 3o januari 2o13

nak tahu yang seterusnya sila ke blog atiey sendiri :) dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim amy join XD


Labels: