beloggie amy je
ENTRY ABOUT PRELOVED my art FESBUK CIKGU AMY +FOLLOW

بِسْــــمِ.ﷲِالرَّحْمَنِ.الرَّحِيم
assalamualaikum|hai reader(s) : amy was here.hope you enjoy here ! press button for listen a cute song ;)

nota kecil : terima kasih for bw n follow , jgn lupa letak link dlm chatbox for follow back



tinggal link blog awak kat sini tau
Jangan letak Iklan kat sini *Haram




tuto&GA BELOGGIE AMY
Segmen Review Blog by Snow Flower Girl
✿ Posted on Friday, April 26, 2013 at 8:51 PM ||
1 comment(s)


assalamualaikum
malam ni amy nak join segmen review blog by snow flower girl :) okayy meh ramai ramai join segmen ni . tekan banner pinkie kat atas tu je . dah lama belog amy tak di review :) tergerak hati nak join segmen ni so apelagi tunggu , join lah cepat !

snow flower girl kata " dia nak review blog untuk 10 orang yang bertuah , ada hadiah !! jika segmen ni mendapat sambutan tau , jum joinnnnnn cepatt :) . segmen akan terbatal jika tak mendapat sambutan :(
reramai support segmen ni tau 
p/s : maaf snow flower girl , amy takboleh follow twitter sebab tak de twitter :) 

Labels:

Segmen Makan Donut
✿ Posted on Thursday, April 25, 2013 at 2:38 PM ||
1 comment(s)


assalamualaikum..

hari ni amy nak join segmen makan donut by cik donut :) comel je tajuk segmen tu kan ? hehe
okay , to beloggers yang nak join , tekan banner purple kat atas tu je . yang tak nak join tu , sangat rugi tau sebab hadiah hadiah segmen ni gempakkk ! haha btw , jangan lupa follow syaratsyarat segmen .

 hadiah segmen makan donut

pertama : topup RM50
kedua : topup RM10
ketiga : topup RM5
nota kecil | cik donut kata " dia akan upkan pemenang kepada 5 or 10 pemenang kalau mood dia baik .haha.semoga cik donut selalu keadaan mood baik .amin~ |

 pemilihan pemenang
secara random/rawak.cik donut akan pilih sendiri para pemenang.
siapalah yang cik donut akan pilih ya ? 

 tarikh penting

begin segmen : 25 april 2013
end segmen : 5 mei 2013
who get prize : 6 mei 2013

amy join segmen ni tau :) insyallah , ada rezeki ,boleh menang .hehehe

Labels:

#SEGMEN SEKEJAP BY AMIRAH AZMAN
✿ Posted on Wednesday, April 24, 2013 at 1:36 AM ||
0 comment(s)





assalamualaikum

sekali lagi amy join segmen .kali ni segmen sekejap by amirah azman :)
syarat simple | ada hadiah tau !
cepat sebelum terlambat :)

amy dah follow blog amirah | id name : amy sahaje |
amy dah subcribe amirah | id facebook : amy tyha |

Labels:

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2
✿ Posted on Tuesday, April 23, 2013 at 9:57 PM ||
6 comment(s)




assalamualaikum

amy join ! klik banner di atas bagi yang nak join :) 
segmen ni mudah | just like & komen gambar sahaje | jum join ? 

Labels:

#my art: kegagalan ubat kejayaan
✿ Posted on at 8:52 PM ||
0 comment(s)




second art quote by : beloggie amy

assalamualaikum ,
susah jugak nak berjaya ek ? untunglaaa orang yang bijak pandai tu . amy setakat result spm macam tu hanya layak formsix / kolej swasta je tapi takpe ! taksemestinya masuk universiti dapat terus kerja , sekarang pun ramai yang menganggur . so , tak kisah la nak tuntut ilmu dekat mana mana kan ? lagipun kolej pun ada diploma / ijazah nak sebijik macam u . yeay ! jangan sesekali jadi kegagalan itu selamanya . anda masih ada peluang . okayla , kawan kawan amy yang bakal menjejaki ke universiti tu , tahniah .. semoga berjaya ! kepada kawan kawan amy yang bakal jadi pra-universiti pun tahniah jugak ! semoga rajinrajin belajar tau , jangan malasmalas tak pasal pasal taklulus exam . to myself : selamat ke alam student Kptm :) semoga amy dapat jumpa kawan kawan yang best kat sane . doakan kejayaan amy ye . insyallah, semoga amy tercapai hasrat amy nak jadi seorang guru .amin :')

Labels:

#my art : aurat itu lambang maruah
✿ Posted on at 8:31 PM ||
0 comment(s)



ni first art quote yang amy buat . susah tak ape janji minat .kali ni art quote amy tentang aurat 

ini peringatan untuk diri amy dan saudara islam :')

aurat itu perlu ditutup dan dijaga :)
sebagai islam kita wajib menutup aurat. aurat itu lambang maruah seseorang . jika aurat tak terjaga maka berkemungkinan maruah kita akan tidak terjaga .
sekarang ni dah jadi trend tau , pakai tudung tapi terbuka sana sini .pakai baju nampak lengan ,pakai baju ketat sendat habis nampak lapisan ozon kat perut tuu . tak malu ke ? jika sayang maruah sila tutupkan ia . zaman makin canggih sekarang tapi agama pulak makin lapuk . entah laa kenapa jadi macam tuu --' .. satu hal lagi , dah bertudung lingkup tapi perangai pulak yang macam apa entah , upload gambar peluk pakwe , pegang tangan . islam ke tu ?? sedarlaaa sebelum ianya terlambat . ajal maut kita taktahu kan , nak ke mati dalam keadaan macam tu . nauzubillah , semua orang tak mahu .. jadi taubat sedia ada untuk membantu anda semua . keampunan itu masih ada jika anda betul betul nak berubah ke arah kebaikan .insyallah.#fakta: amy tak berniat untuk kata kat sesiapa pun just bagi peringatan untuk diri sendiri dan amy taip berdasarkan keadaan sekeliling amy sendiri :)
bukan perempuan sahaja ada aurat tapi lelaki pun ada jugak ! nantikan part aurat lelaki :)*promosi !!

Labels:

art trade with mel_amalina
✿ Posted on Monday, April 22, 2013 at 9:32 PM ||
2 comment(s)



assalamualaikum

malam ni amy nak ber art-trade dengan cik mel_amalina . belog melamalina comey sangat . simple tapi comel :) okayla doodle kat atas tu amy buat seikhlas hati amy untuk cik mel :) maaf ada kekurangan pada doodle kat atas tu sebab amy baru dalam dunia melukis doodle , whehehe :) hope cik mel sudi terima doodle ni .sila klik pada gambar di atas untuk ambil . ingat cik mel_amalina je okay ? yang lain no way . hehe :)

ni art trade dari melamalina :)

Labels:

art trade with munirah :)
✿ Posted on at 5:27 PM ||
2 comment(s)


from : beloggie amy

from : munirah

assalamualaikum

ni second art trade amy :) tapi kali ni amy art trade dengan belog munirah . yeay ! amy saje je art trade . lagipun takde pape yang nak buat so kita conteng conteng jelah ;) doodle kat atas tu khas buat munirah . hope sudi terima , maaf kalau ada kekurangan pada doodle tu . orang lain jangan copy ya !

to munirah ; sila klik pada doodle ats untuk copy gambar tu ye

Labels:

art trade with anisstudentkecik
✿ Posted on at 1:54 PM ||
2 comment(s)


assalamualaikum :)

ni first time amy art trade tau . tetiba je rasa nak art trade dgn anis :)
okay doodle ni amy lukis khas untuk anis . hope suka and sudi terima tau .orang lain jangan nak copy paste sangatlah ;p kecuali anis je .

#maaf kalau nampak buruk :)


Labels:

nak art trade
✿ Posted on at 12:28 PM ||
2 comment(s)


assalamualaikum


promosi#
hari ni , amy terfikir macam nak ART TRADE la . ada tak sesiapa yang berminat nak art trade ? hee :) amy sedang mencari untuk siapa yang sudi .

syarat dia mudah saje . just buat satu art trade dengan hasil tangan anda sendiri . no copy from cik google atau sebagainya . yang betul betul nak art trade sila bagitau kat cbox atau mesej amy dekat facebook amy , okay ? and bila dah siap sila bagitau ya :) ,sekian .
sorry , takboleh nak follow :(
✿ Posted on at 9:50 AM ||
0 comment(s)


assalamualaikum,

button follow 

ni follower widget


kenapa amy tak boleh follow belog yang ada button follow comel2 tu? contoh button follow mcm kat atas tu . pelik jugak laa sebab dulu boleh aje nak follow belog yang ada button cam gitu tapi now dah takboleh dah .
okay , amy terbaca pasal masalah ni dekat blog siapa ntah --' . hahaha , okay blogger tu cakap kalau button follow yang comel comel tu , ia adaa limitnya ! hah ? betul la kot sebab dulu amy suka guna button follow cam gitu pastu ada sorang blogger ni dia tegur la amy , suruh amy tukar kepada follower widget . ya memang susah la nak pasang follower widget ni sebab amy guna blogskins an . ada faedah jugak guna follower widget ni , sebab bagi memudahkan blogger nak follow blog kita . jadi , amy kalau nak join GA / contest / segmen ke , amy pastikan dapat follow semua sponsor tapi yang guna button follow cam kat atas tu ,sorryla amy dah takboleh follow awak :( jadi cancel la nak join . erm , boleh aje kalau nak jugak letak button follow yang ce comel comel itu tapi pastikan ada follower widget tau ;)
freebies : doodle sweet :)
✿ Posted on Sunday, April 21, 2013 at 11:12 PM ||
0 comment(s)


assalamualaikum

doodle kat atas khas untok si readers yang minat pinkie :)
boleh copy pasta doodle kat atas tu , cara dia just klik gambar di atas tu je  atau klik sini !:)
maaf doodle ni agak hodoh , first buat doodle .

p/s : doodle ni dah di transprantkan :)
i'm back ♥
✿ Posted on at 9:55 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikum

aaaa rindu belog !
lama da tak update , join contest sebab amy malas kot nak berbelog masa tu . tapi now ! amy bersemangat untuk ber belog and nak join semua contest | GA | segmen sebab blog amy dah bertukar wajah . wow :)
amy nak follow and do blogwalking :* yeahh . eii tak sabar okay !

about my new blog 

oheader amy dah bertukar . and amy love it ! doodle itu khas dibuat oleh yaya *comell
otema kaler belog amy pink , kelabu , biru 
osidebar amy just simple2 je . :) itu lebih baik kot .
obackground very flowers . heartbelog#
onewbie : belog amy akan ada art trade & freebies dari amy :) *nantikan okay .

itu je kot . nak pergi blogwalking jap .